کرادفاندینگ چیست؟

کرادفاندینگ چیست؟

سرمایه گذاری جمعی یا کرادفاندینگ اصطلاحی است که در سال‌های اخیر محبوبیت پیدا کرده است، به ویژه با ظهور پلتفرم‌های آنلاین که به افراد این امکان را می‌دهد برای پروژه‌ها یا اهداف مختلف پول جمع‌آوری کنند. اما واقعاً تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ چیست؟مجموعه ستارگان در زمینه جذب سرمایه گذار و سرمایه گذار خطر پذیر می تواند بهترین راهنما در این مسیر برای شما باشد.

تعریف کرادفاندینگ

به عبارت ساده‌تر، تأمین مالی جمعی روشی برای جمع‌آوری پول از تعداد زیادی از افراد، معمولاً از طریق پلتفرم‌های آنلاین، برای تأمین مالی یک پروژه یا کسب و کار است. این موضوع می‌تواند از پروژه‌های هنری و خلاقانه مانند فیلم‌ها، آلبوم‌های موسیقی و سایر پروژه‌های هنری گرفته تا سرمایه گذاری‌های تجاری، اهداف خیریه و نیازهای شخصی مانند هزینه‌های پزشکی یا ازدواج متغیر باشد.

ویژگی‌های کرادفاندینگ

یکی از ویژگی‌های کلیدی سرمایه‌گذاری جمعی این است که به افراد اجازه می‌دهد منابع مالی سنتی مانند بانک‌ها یا سرمایه‌گذاران را دور بزنند و در عوض به حمایت جمعی از یک جامعه یا کامیونیتی Community یا شبکه‌ای از افرادی که به پروژه آن‌ها و نتایج آن اعتقاد دارند تکیه کنند. این مسئله مردمی شدن تأمین مالی، فرصت‌های جدیدی را برای کارآفرینان، هنرمندان و فعالانی که ممکن است به منابع سنتی سرمایه دسترسی نداشته باشند ایجاد کرده است. نکته دیگر این است که کرادفاندینگ، درخواست کمک‌ های کوچک از تعداد افراد زیاد برای رسیدن به یک هدف خاص است.

انواع کرادفاندینگ

انواع مختلفی از مدل‌های تامین مالی جمعی وجود دارد، از جمله تأمین مالی جمعی مبتنی بر کمک ‌های مالی بلاعوض، که در آن حامیان بدون انتظار چیزی در ازای آن، پول را کمک می‌کنند، سرمایه‌گذاری جمعی مبتنی بر پاداش، که در آن مشارکت‌کنندگان برای مشارکت خود پاداش ملموسی دریافت می‌ کنند (مانند یک نمونه از محصول نهایی)، تأمین مالی جمعی مبتنی بر سهام، که در آن سرمایه گذاران سهام شرکت را در ازای سرمایه گذاری خود دریافت می‌کنند، و تامین مالی جمعی مبتنی بر سود، که در آن حامیان سود وام خود را دریافت می ‌کنند.

عملکرد تأمین مالی جمعی

تأمين مالی جمعی به روشی فزاینده محبوب برای افراد تبدیل شده است تا ایده‌های خود را پیاده‌سازی کنند و با جامعه‌ای از حامیانی که دیدگاهی مشترک با ایشان دارند ارتباط برقرار کنند. هم‌چنین ثابت شده است که کرادفاندینگ ابزاری مؤثر برای افزایش آگاهی در مورد مسائل مهم و بسیج منابع برای اهداف اجتماعی است.

دلایل استفاده از منابع تأمین مالی جمعی

دلایل متعددی وجود دارد که چرا سرمایه گذاری جمعی برای پروژه های خاص مفید است.

کمک‌های کوچک از تعداد افراد زیاد

مهم‌تر از همه، تأمین مالی جمعی امکان دسترسی گسترده‌تر به تعداد بیشتری از اهداکنندگان بالقوه را فراهم می‌کند. روش ‌های سنتی جمع‌آوری سرمایه، مانند کمک ‌های بلاعوض یا وام، ممکن است محدودیت‌هایی در مورد اینکه چه کسی می ‌تواند کمک کند، یا چه کمکی می‌تواند بشود داشته باشد. با تأمین مالی جمعی، هر کسی که به اینترنت متصل است می ‌تواند به پروژه‌ای که به آن اعتقاد دارد کمک مالی کند. این مردمی کردن جذب سرمایه فرصت ‌هایی را برای پروژه‌هایی باز می ‌کند که ممکن است نتوانسته‌اند از راه‌ های سنتی بودجه دریافت کنند.

ایجاد همبستگی اجتماعی

علاوه بر این، تأمین مالی جمعی می‌تواند به ایجاد جنب و جوش در جامعه و شکل گرفتن احساس همبستگی اجتماعی در پیرامون مشارکت کنندگان یک پروژه کمک کند. با درگیر شدن چندین نفر در فرآیند جمع‌آوری کمک مالی، حامیان از نظر روانی، احساسی و هیجانی نیز درگیر پروژه شده و با تمام وجود برای پیشرفت و رسیدن پروژه به موفقیت سرمایه گذاری می‌کنند. این امر می‌تواند منجر به افزایش بینش و آگاهی جمعی افراد نسبت به اهداف پروژه و هم‌چنین مشارکت یا همکاری با سایر افراد یا سازمان‌ های همفکر شود.

ایجاد اعتبار

علاوه بر این، تأمین مالی جمعی می‌تواند بازخورد و اعتبار ارزشمندی را برای یک ایده پروژه ارائه دهد. با ارائه یک پروژه به مردم و درخواست حمایت از آن‌ها، سازندگان می‌توانند علاقه را بسنجند و از کاربران یا مشتریان بالقوه بازخورد جمع‌آوری کنند. این اعتبار سنجی اولیه می‌ تواند به اصلاح مفهوم پروژه کمک کند و نیز سبب گردد که نیازها و انتظارات مخاطبان و مشتریان هدف برآورده شوند.

 

چه پروژه‌هایی برای کرادفاندینگ مناسب هستند؟

انواع پروژه‌های شرکتی، سازمانی، شخصی و حتی امور شخصی قابلیت استفاده از تأمین مالی جمعی را دارند، اما بایستی توجه داشته باشید که هر پلتفرم تأمین مالی جمعی ممکن است دارای مقررات خاص خود باشد. در ادامه برخی از این پروژه‌ها را با هم مرور خواهیم کرد:

1. پروژه‌های خلاقانه مانند فیلم‌ها، آلبوم‌های موسیقی، اینستالیشن‌ های هنری و مجموعه ‌های مد

2. پروژه‌های فناوری مانند ابزارها، برنامه‌ها و نرم‌افزارهای جدید

3. پروژه‌های تأثیرگذاری اجتماعی مانند ابتکارات اجتماعی، کمپین‌های زیست محیطی و تلاش‌های بشردوستانه هم‌چون آزادی زندانیان، کمک به افراد نیازمند و ... .

4. پروژه‌های توسعه محصول برای محصولات یا اختراعات نوآورانه

5. رویدادها و تجربیاتی مانند کنسرت‌ها، جشنواره‌ها و کارگاه ‌ها

6. پروژه‌های انتشارات کتاب، مجله و کمیک

7. کسب‌وکارهای کوچکی که به دنبال راه‌اندازی یا گسترش فعالیت هستند

8. هزینه‌های پزشکی برای افرادی که نیاز به حمایت مالی برای درمان ‌های بهداشتی دارند

9. پروژه‌های مرتبط با آموزش مانند بورسیه ‌ها، لوازم مدرسه و برنامه‌های آموزشی

10. دلایل شخصی مانند جمع‌آوری کمک مالی برای موارد اضطراری شخصی یا رویدادهای زندگی

سخن پایانی

تأمین مالی جمعی یا کرادفاندینگ، نشان دهنده مرزهای جدیدی در جمع‌آوری کمک‌های مالی است که به افراد اجازه می‌دهد تا با کمک یک جامعه حامی، رؤیاهای خود را به واقعیت تبدیل کنند. از آنجایی که فناوری به پیشرفت خود ادامه می‌دهد و افراد بیشتری از مفهوم تأمین مالی جمعی استقبال می‌کنند، سرمایه گذاری جمعی احتمالاً نقش بیشتری در آینده نوآوری و خلاقیت ایفا خواهد کرد.

نظر:

نظر بدهید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. قسمت های مورد نیاز علامت گذاری شده اند *

captcha captchareload